Lite shimpanser

Bilder som togs på Kolmården förra torsdagen under sportlovet.
 
 
Söta små shimpansungar hängde på honornas magar. Så söta! Har ni tänkt på att alla djurs bebisar oftast är så himla söta även om de vuxna djuren inte är lika söta? Har för mig jag läst någonstans att det är för att man ska ta till sig ungen och skydda den och hjälpa den så den kan få en chans att växa upp. Typ anknytning.
 
 
Alla schimpanser ville inte bråka, men de flyttade sig långt upp och undan de som höll på och bråka och sen satt de där och iakttog dem andra. Som en publik, hehe. Tycker de ser bra malliga ut.
 
 
 
 
 
 
Hej! Pratar du med mig, he?
 
 
Mingel bland shimpanser. Eller snacka skit bakom ryggen kanske. En hänger iaf läpp.....
 
 
.....Ääääääääh
 
 
Kom an bara! Mig muckar du inte med! Jag har ögonen på dig!

En liten sångpåse och vilka sånger till den!

 
Nu har äntligen vår sångpåse från Liberos poängshop kommit hem. Den kom till oss för en vecka sen och nu har vi hunnit prova den lite här hemma. Den var verkligen värd att vänta på, så fin. Och bra figurer som är lätta att hitta sånger till.
 
 
Påsen innehåll och sånger vi sjunger till!
 
- En bil. Som vi sjunger dessa två sånger till. "Vi hammrar och spikar och bygger en bil...." eller "nyss så träffade jag en krokodil som körde runt i en bil...".
 
- Ett Får/lamm. Som vi sjunger dessa två sånger till. "Bä, bä vita lamm..." eller "Jag bor på en bondgård, ett litet lamm jag är....".
 
- En Spindel. Som vi sjunger denna sång till. "Imse vimse spindel...".
 
- En groda. Som vi sjunger dessa två sånger till. "Små grodorna.." eller "Jag heter Karl Oskar i kärret jag bor...."
 
- En katt. Som vi sjunger dessa tre sånger till. "Det satt två katter på ett tak...", Här ligger vår lilla fru katt..." och "Lilla Katt".
 
- En Stjärna. Den sista sjunger vi "Blinka lilla stjärna" till.
 
 
Sen är ju figurerna i sig väldigt goda att äta på också om man frågar bebisen. Idag har hon föressten börjat släppa allt mer och vänder sig från möblerna och tar flera steg ut mitt i rummet. Jätte duktig. Ser så sött ut när hon går.
 
 
 
Någon mer som har sångpåsen eller något liknande? Vad sjunger ni för sånger till?
Ni som inte har någon kanske har lite fler förslag på sånger också?
 
 
Imorgon drar jag iväg tidigt imorgon bitti på kickoff med mitt jobb. Har ingen aning om vart jag ska, vad vi ska göra eller vad som ska behövas packas med. Det enda jag vet är vart vi ska samlas, att vi ska sova där en natt och dela två och två och att det är vardagsklädsel vi ska ha, inga festkläder och vara både ute och inne. Så med den informationen har jag försökt packa lite ikväll. Kommer hem sen fredag em troligen. Ska iaf bli super skoj att komma hemifrån och få göra något på egen hand tillsammans med kollegorna.
 
Hoppas ni alla har en fin kväll! Och återigen stort tack för alla fina kommentarer jag får. Ni är guld värda <3.

Social utveckling!

 
Lilltjejen är så himla go just nu. Har börjat härma oss en hel del och iakttar oss och försöker upprepa det man säger eller pussas med munnen om man pussar henne eller om man sjunger sånger med rörelser så försöker hon göra likadant. Ser så himla söt ut när hon håller på.
 
Nya orden hon övar sig ordentligt på nu, tror inte jag hört andra ord idag en dessa två faktiskt. Det ena är akta och det andra tack. "Ata" och "aat" tror jag hon säger. Och i helt rätt sammanhang också, bra där.
 
Sen när man frågar henne om vi ska åka till öppna förskolan så nickar hon "ja", men hon vet ju inte vad hon svarar för hon ser ju att jag nickar med huvudet när jag frågar och då gör hon likadant. Men det ser gulligt ut ändå. Hon kan verkligen konsten med att charma.