Julen utstädad och ett gott nytt år!

 
 
Nu är julen nästan utstädad. En liten flicka tyckte det var allt för roligt att pilla på alla julgranskulor så jag tröttnade och plockade ned julgranen igår med de flesta julsakerna. Kvar är bara fönstren och en julduk och gardin i köket. Känns rätt skönt ändå. Lika roligt och mysigt som det är att ta fram allt lika skönt är det när allt kommer undan. Så detta blir nog de sista julbilderna för i år.
 
Idag blir det nyårsfirande med vännerna. Om vädret tillåter kanske vi får till den där nyårspromenaden inne i stan i år. Har ju velat sett den flera år nu, men så har det blivit för kallt eller så har det regnat. Ja vi får se vad dagen erbjuder. God mat har vi iaf handlat. Tre rätters står på menyn och massor av godis. Vi lär rulla fram, hehe.
 
Önskar er alla en trevlig nyårsafton och ett Gott nytt År.

Måla om vårat arvegods - ja känner mig som en skurk.


Ett av arvegodsen från makens farmor är dessa charmiga möbler. Jag vill jätte gärna måla om dem till vitt. Men fick protester när jag sa min plan. Först kände jag att de kan vara, men nu när de stått uppställda ett tag känner jag att jag gärna vill måla om dem ändå. De är liksom inte jag och det passar inte riktigt in med den mörka färgen. Men jag känner mig som en skurk.
 
Jag har fått varningar om att jag ska vara försiktig då det antika värdet kan förstöras. Därför har jag gjort en undersökning. Och möblerna är endast en kopia av 1700-tal och 1800-tal. Gjordes för ca 50 år sen. Dessutom är de ombetsade redan så även om jag väntar 50 år till då de räknas som antika så kan de aldrig bli värdefulla på det sättet då de inte är original utförande fullt ut.
 
Sen känner jag att pengavärdet inte har någon betydelse. En möbel ska man leva med och trivas med. Inte ha i sitt hem för att förvara då det ev. kan bli värdefullt i framtiden. Och att möbeln förändras gör ju inte minnet av personen som haft möbeln mindre ändå utan historien bakom möbeln finns ju fortfarande kvar även om utseendet ändras.
 
Så nu sitter jag här och vet inte vad jag ska göra. Antingen får möbeln lämnas tillbaka om någon av de andra vill ha den kvar i originalutförande eller så målar jag om dem och struntar i vad andra tycker med risk att trampa någon på tårna. Så ja vi får se hur det blir. Jag hoppas iaf att det blir att ha kvar dem och få måla dem vita. Skulle inte vara samma sak att köpa några andra på blocket då de inte ha någon bakgrund från någon som stått oss nära och jag älskar dessutom utseendet i möblerna och vet hur mycket finare de kan bli med lite färg så jag vill ju gärna ha dem kvar.
 
Är jag verkligen så hemsk om jag gör om dem? (Säg att jag inte är det ;-)).
 
Ha en underbar nyårsafton imorgon gott folk.

Röj, renovering, nya inköp och förändring!

 
 
Godkväll eller god natt kanske man snart ska säga ;-). Har hållit igång hela dagen och gick först nu och satte mig i soffan. Puh!
 
Idag blev det en sväng till Ikea för stor handling av nytt till hemmet och efter det har vi röjt och gjort iordning på hela övervåningen. Sorterat och rensat bland leksaker. Möblerat om i ena sonens rum och flyttat ut lilltjejens saker i allrummet. Så nu är det lite mer struktur där uppe, men fortfarande renoveringen kvar. Storson ska få nytt på väggarna och lilltjejen ska vi bygga en vägg till framöver och göra så hon kan få ett litet krypin till sängen sen. Men det sista är ingen bråttska med. Skönt iaf att ha det värsta gjort.
 
Har massor av nya projekt för nedervåningen med. Fick ju hem massor av arvegods som jag skrev om och sakerna ska få sina rätta platser och få smälta in i hemmet. Först ut är lampfoten. Jag hittade en lampskärm här hemma så det blev en tillfällig lösning med nygammalt tillsammans. Tanken är att jag ska hitta en lampskärm som är lite mjukare och passar lampskärmen bättre. Men det här får duga så länge. Även badrummet här nere ska vi förändra lite och det är inköpt nu så vi ska bara få det upp monterat också. Så himla skoj med massor av nytt hemma och förändring. Undrar om man någonsin får det som man vill ha. Tycker aldrig jag blir nöjd ;-)
 
Imorgon kommer våra Göteborgska vänner på besök och stannar över nyår. Ska bli skoj att äntligen få fira en nyår tillsammans.
 
Nej svara på lite kommentarer innan sängen kallar. På återseende.