Nu är det slut på att bestämma kläder själv till barnen!

 

Vi drog in en sväng till stan idag då barnen hade skrikande behov av nya höstkläder. Nästan varje morgon sedan skolorna startade har det varit gnäll över att kläderna inte duger. Och storsonen har dessutom vuxit flera centimeter under sommaren så alla byxor han hade har blivit korta som shorts åt honom!!!
 
Jag har senaste åren köpt kläder till barnen på klädbytardagar, men efter storlek 128 har det börjat sina med plagg att välja mellan så det har varit svårt att hitta något som passar. Jag har haft tur att storsonen godkänt det jag hittat själv, men nu gick det inte längre, han ville själv välja vilka kläder som skulle inhandlas.
 
Vi lyckades rätt snabbt hitta 3 par byxor från nameit. De satt som gjutet på honom. Och på HM hittade vi sen två tröjor. Kallingar godkänner han bara de vanliga, men nästan överallt finns bara boxershorts, men till slut på KapAhl hittade vi de traditionella kallingarna. Så då var hans garderob uppdaterat. Underbart skönt.
 
I samma veva som storsonen växer som ogräs så har min stora tjej under sommaren totalt ändrat sin klädstil. Eller det började väl lite innan skolavslutningen redan, men nu när sommarkläderna ska på hyllan så lyftes behovet av att ha COOLA kläder fram igen. Alla hennes kläder är ju inte coola enligt henne så hon har nästan inget att ta på sig. Allt detta innebär att hennes välfyllda garderob inte längre kändes så välfylld. Så därför blev det lite shopping för hennes del också. Här hittade vi tre tights, ett par byxor och en tröja på Cubus samt två långärade tröjor och en kortärmad på Lindex. Också superskönt för nu tycker jag hon borde klara sig ett tag på det hon har.
 
Inget köptes på rean och bankkortet kändes lite mindre efter ;-), men vad gör väl det när man ser barnens glädje över deras köp och hur mycket de växer i självförtroendet när de får känna sig extra fina i kläder som de själva fått välja. Och deras val blev ju riktigt bra tycker jag. De passade jätte bra i sina nya kläder.
 
Så nu har väl en ny tid börjat med shoppingturer för de stora barnen. Snart kommer väl nummer tre också och protesterar över mina val, men ett tag till går det nog att locka honom med brorsans och kusinens urväxta kläder! Men visst kan shoppingturerna vara mysiga också bara barnen sköter sig vilket de tyvärr INTE gjorde idag! Retandes och skivande med varandra och i öronen på dem satt någon slags propp för vad vi än sa så lyssnade de inte alls på oss ;-),
 
Eftermiddagen ägnades åt skogen då planerna för dagen blev ändrade. Fick ihop till en kantarell smörgås i alla fall. Några bilder från skogsturen hittar du på Instagram (Lottizdays)

En billig försäkring!


Mitt dyraste macroobjektiv har varit med om en olycka. Vad som har hänt har jag ingen aning om, men mitt UV-skydd har krossats. Det var min yngsta son som märkte det när vi var i skogen för ett tag sen. Nu fungerade det att fotografera ändå trots den "icke" synliga sprickan.
 
Trots sprickan är jag glad att det inte är mitt objektiv som gått sönder utan bara UV-skyddet. En billig försökring att införskaffa sig för att skydda sitt objektiv. Så nu blir det att leta efter ett nytt så jag kan fortsätta skydda mitt dyrbara oersättliga objektiv.
 
 Använder ni UV-skydd på era objektiv? Om inte se till att skaffa ett det är en billig försäkring!

Fredagsmys med doftljus som förlänger sommaren.

 
 

Äntligen fredag! Och idag ska vi ha fredagsmys ordentligt. Det är vi värda efter en hel vecka med aktiviteter, jobb/skola och möten.
 
När hösten brukar komma brukar jag alltid känna mig nedstämd, men för två år sen började jag alltid att tända ljus om kvällarna. Det gjorde att höstluften genast kändes lättare att andas. Jag började känna en värme inom mig, en ro och jag njöt av det mysiga runt omkring mig.
 
Nu har mörkret börjat falla igen om kvällarna och det har åter börjat bli dags att tända ljus för att höja sinnesstämningen. Få mysa framför ljusets sken och mysa ner sig i soffan med en filt. Det är underbart skönt. Något jag dessutom tycker om är doftljus. Jag älskar när det sprider sig en underbar doft i huset samtidigt som det mysiga skenet lyser upp väggarna. 
 
Just nu får en doft av jordgubbar och rabarber sprida sig i huset. En helt underbar doft som jag genast fattat tycke för. Det blir en liten förlängning av sommaren så här i höstens intågande. Skulle jag beskriva doften skulle jag säga att den är mild, behaglig och lite söt, den är verkligen helt underbar. Doftljuset kommer från webbutiken Yvelis som handtillverkar olika ljus i miljövänligt rapsvax. 
 
Jag fick även med ett produktprov på björnbärsbuske. Den doften var också helt underbar, men jordgubb/rabarber var ändå bäst. En annan doft jag provat är melon och gurka, men då jag inte är förtjust i melondoft så blev jag inte lika förtjust i denna doft.
 
Hur som helst kommer det troligen bli fler doftljus i vinter och att beställa dessa från Yvelis är väldigt troligt att det blir då det både var bra pris och bra kvalité på ljusen. Frågan är bara vilken doft man ska våga prova nästa gång förutom jordgubb/rabarber som kommer inhandlas igen.
 
Har ni några förslag på någon mer doft som luktar ljuvligt, någon ni kanske själva provat tidigare och brukar välja? Tips tas tacksamt emot. Yvelis sida hittar du HÄR.
 
Nu ska jag fortsätta med fredagsmysandet.
 
Önskar er alla en fin helg.