Valborgsmässoafton

 
God dag på er. Hoppas ni alla mår bra.
 
Tänkte jag skulle visa er förra årets valborgsbilder, men jag hittade dem inte. Kanske tog jag aldrig några eller fick några som blev tillräckligt bra fast jag har helt för mig att jag gjorde det!. De enda bilder jag hittade var från 2006 som är den ovan och en från året innan 2005.. Att bilderna uteblev 2007 kan jag förstå för då hade de vattenkoppor barnen, men alla andra år då varför har jag inga bilder därifrån på elden?
 
Jaja det här med bilderna får vi ändra på i år hoppas jag. I år är första gången jag kan styra lite mer också över bilden och få den mer som jag vill ha så det ska bli spännande att se hur bilderna blir nu jämfört med den ovan som är tagen med vanlig kompaktkamera. Alltid kul att se hur mycket man utvecklas i fotograferandet från år till år och just detta år har det blivit en stor utveckling.
 
Hur firar ni själva idag? Själva är vi bjudna till en av mina närmsta väninnor. Ska bli riktigt skoj. Vi kommer vara 6 vuxna och 11 barn så det blir nog full rulle. Och i morse fick jag veta en hemlighet också av min stora dotter så gulligt, hihi.
 
Önskar er alla en fin valborg! 
 
 

Blåsippor och vitsippor i skogen!

 
Märklig måndag. Jag känner mig uttråkad! Jag brukar aldrig känna mig uttråkad på måndagar för det brukar alltid gå i ett. Men idag var vi inte välkomna till öppna förskolan pga. branden som var förra helgen och lokalen är utlånad. Och ikväll är det inga aktiviteter för barnen för brottningen hade avslutning igår.
 
 
För att åtminstone göra något åt saken tog vi oss en sväng till skogs där vi blivit tipsad om att det kommit massor av blåsippor och vitsippor. Svärmor gjorde oss sällskap.
 
Och väl framme möttes vi av ett miller av vitsippor och blåsippor. Hade nog förväntat mig ett stort blått fält, men blommorna gömde sig lite bland massor av grenar och träd efter att de röjt ner massor av träd där vi var. Men närbilder fungerade utmärkt att fotografera. Och vitsipporna och blåsipporna hade inget emot att få agera mina motiv.
 
Jag hade även med mig reflexskärmen i hopp om att barnen kunde ställa upp på några porträttbilder, men tji fick jag för det var de inte alls med på. Den ena ville bara sitta i vagnen och var rätt gnällig och den andra ville inte vara med på någon bild, mer en de jag fångade när han plockade blommor.
 
 
En hel del vatten finns fortfarande kvar på sina ställen i skogen.
 
 
Tänk att barn alltid gillar att plocka blommor, så roligt att se dem gå där i skogen i godan ro och plocka blomma efter blomma. Det går liksom alltid hem oavsett vilken ålder de är i. Fast när de är i samma ålder som lilltjejen är då har de oftast viljat smaka eller rycka bladen från blommorna, hehe.
 
 
Hittade en liten rosalila blåsippa. Fanns två stycken som hade denna färg, var lite roligt tycker jag.
 
 
 
 
 
 
Strax innan vi begav oss hem fick lilltjejen sin bästa stund. Hon såg en katt. Pekade, försökte låta som kissen och blängde efter den. Jag hann med ett snabbt shot med kameran på kissekatten innan den vandrade längre in i skogen. 

Tourn - sköter samarbeten mellan bloggare och företag!

 
Har ni hört talas om Tourn? Tourn är en förmedlingssajt mellan företagare och bloggare. Det går helt enkelt ut på att du som bloggare registrerar dig på Tourn och anmäler dig sen till olika företag som via Tourn anmält att de vill ha hjälp med någon typ av annonsering. Det kan vara en bloggtävling de sponsrar en vinst till, en produkt de skickar hem till dig som de vill ha recenserad mm. Tycker företaget att din blogg är något för dem accepterar de din intresseanmälan och ni har ett samarbete.
 
Med andra ord behöver du inte själv leta efter företag som vill göra samarbeten och det spar en hel del tid.
 
Själv har jag via Tourn gjort tre samarbeten. En bloggtävling och två recensioner. Det har gått oerhört smidigt. Allt står redan vad det är företaget vill ha hjälp med så inga frågetecken eller massor av mailkontakt har behövts innan. Super enkelt och tydligt och som sagt en hel del tidbesparande arbete för mig och säkert även för företagaren.
 
Är du inte redan registrerad hos Tourn kan jag verkligen rekommendera dem. Du hittar sidan HÄR.