Blåsippor och vitsippor i skogen!

 
Märklig måndag. Jag känner mig uttråkad! Jag brukar aldrig känna mig uttråkad på måndagar för det brukar alltid gå i ett. Men idag var vi inte välkomna till öppna förskolan pga. branden som var förra helgen och lokalen är utlånad. Och ikväll är det inga aktiviteter för barnen för brottningen hade avslutning igår.
 
 
För att åtminstone göra något åt saken tog vi oss en sväng till skogs där vi blivit tipsad om att det kommit massor av blåsippor och vitsippor. Svärmor gjorde oss sällskap.
 
Och väl framme möttes vi av ett miller av vitsippor och blåsippor. Hade nog förväntat mig ett stort blått fält, men blommorna gömde sig lite bland massor av grenar och träd efter att de röjt ner massor av träd där vi var. Men närbilder fungerade utmärkt att fotografera. Och vitsipporna och blåsipporna hade inget emot att få agera mina motiv.
 
Jag hade även med mig reflexskärmen i hopp om att barnen kunde ställa upp på några porträttbilder, men tji fick jag för det var de inte alls med på. Den ena ville bara sitta i vagnen och var rätt gnällig och den andra ville inte vara med på någon bild, mer en de jag fångade när han plockade blommor.
 
 
En hel del vatten finns fortfarande kvar på sina ställen i skogen.
 
 
Tänk att barn alltid gillar att plocka blommor, så roligt att se dem gå där i skogen i godan ro och plocka blomma efter blomma. Det går liksom alltid hem oavsett vilken ålder de är i. Fast när de är i samma ålder som lilltjejen är då har de oftast viljat smaka eller rycka bladen från blommorna, hehe.
 
 
Hittade en liten rosalila blåsippa. Fanns två stycken som hade denna färg, var lite roligt tycker jag.
 
 
 
 
Strax innan vi begav oss hem fick lilltjejen sin bästa stund. Hon såg en katt. Pekade, försökte låta som kissen och blängde efter den. Jag hann med ett snabbt shot med kameran på kissekatten innan den vandrade längre in i skogen. 

Tourn - sköter samarbeten mellan bloggare och företag!

 
Har ni hört talas om Tourn? Tourn är en förmedlingssajt mellan företagare och bloggare. Det går helt enkelt ut på att du som bloggare registrerar dig på Tourn och anmäler dig sen till olika företag som via Tourn anmält att de vill ha hjälp med någon typ av annonsering. Det kan vara en bloggtävling de sponsrar en vinst till, en produkt de skickar hem till dig som de vill ha recenserad mm. Tycker företaget att din blogg är något för dem accepterar de din intresseanmälan och ni har ett samarbete.
 
Med andra ord behöver du inte själv leta efter företag som vill göra samarbeten och det spar en hel del tid.
 
Själv har jag via Tourn gjort tre samarbeten. En bloggtävling och två recensioner. Det har gått oerhört smidigt. Allt står redan vad det är företaget vill ha hjälp med så inga frågetecken eller massor av mailkontakt har behövts innan. Super enkelt och tydligt och som sagt en hel del tidbesparande arbete för mig och säkert även för företagaren.
 
Är du inte redan registrerad hos Tourn kan jag verkligen rekommendera dem. Du hittar sidan HÄR.
 

Trumvirvel Tack! Vinnaren av en sångpåse....

 
Tusen tack till er alla som var med och tävlade och tack till Petra från Oskar och Ellen som sponsrade denna tävling.
 
Vinnaren av en sångpåse är nu utsedd och den lyckliga vinnaren är Caroline.
 
Jag har skickat ett mail till dig så kolla din mail.
 
Och till er som inte vann det kommer upp fler tävlingar i bloggen, har redan en ny på gång så håll utkik.....