Tropicariet var vi i!

Inte många gissningar på vart vi var, nu har ni ju haft en stund på er att gissa så svaret kommer nu tillsammans med mängder av bilder ;-)
 
Idag hade norrköpings tidningar den årliga familjedagen vid kolmårdens djurpark och då kan man köpa säsongskort inför nästa säsong för halva priset.  Och eftersom vi blir hemma nästa sommar också och lilltjejen då är lite större tänkte vi att det bir perfekt med årskort dit. Dessutom gäller årskortet även under höstlovet så vad är väl inte bättre en att ta oss dit även då och veta att vi kan gå in flera, flera gånger på samma kort igen. Förmånligt och bra :-D .
 
Idag gick vi dock inte in i parken då säsongskorten inte gällde idag och så ska vi ju ändå dit under höstlovet. Istället tog vi färden in mot tropicariet som ligger precis utanför parken. Kändes som det blev en fullträff. Småaporna var väldigt nyfikna, klättra på oss och hoppa omkring på vagnar, jäms med väggar och var i princip överallt. Riktigt roliga och vi tillbringade en låååång stund bara där inne innan vi gick vidare. Sen hade vi även turen att få se när hajarna matades vilket också gjorde besöket riktigt roligt denna gång.
 
Lilltjejens reaktion var också rolig att se. Det blev många "oooo" och hon tittade runt med stora ögon på djur, fiskar, insekter och kräldjur.
 
Tog självklart massor av bilder.
 
Även apor roar sig med att rida. Fast deras hästar ser lite annorlunda ut och farten är i princip noll ;-)
 
Beslagtagen vagn. Våran klarade sig som tur var, hehe.
 
 
Fin liten sovplats. Skulle vilja ha en stor korg som man kan ha när man fotar barnpoträtt. Blir så fint tycker jag.
 
En vacker fågel som var väldigt skygg, men till slut satt den sig på ett bra ställe nära nog så jag kunde fånga den på bild.
 
 
Opps, inte min mening att föreviga ett besök på toaletten. Men barnen gillar ju bajseri så okej då ;-)
 
 
Hungrig haj. Den andra hajen var lite svårmatad. Han hade mer spanat in alla goda barn som stod och tittade på. 

Vart har vi varit idag?

Jag står väl bra nu, bara att fota vet ni?
 
Äh får jag se!. Nej det där duger inte, nu lägger vi ner!

Jag är med..........?

Ja, jag är inte med barn om någon nu skulle tro det, nej jag är med något helt annat, bra det med fast på ett helt annat sätt ;-)
 
Igår spenderade jag nämligen en del av vår "jätte stora" förmögenhet på något egotrippat som mest är för mig. Nämligen ett löpband. Ett super bra pris trots ett dyrt sådant och för att jag ska kunna fortsätta få till det här med löpningen regelbundet kändes det nödvändigt att få hem ett sådant. Har den här veckan märkt att kylan och mörkret hållit mig tillbaka så det har inte blivit någon löpning denna veckan förens i morse när jag invigde mitt fina löpband.
 
Och vilken skillnad. Att bara behöva ta på sig kort byxor, skor och en t-shirt och se regnet smattra för fullt ute. Ha koll på tiden man sprungit hela tiden, se sin puls så att den ligger på en jämn nivå samt ha ett mycket bättre underlag att springa på en asfalten. Så det var stor skillnad till det bättre.
 
Jag klarade inte riktigt 5 km, men sprang lika länge som jag brukar så jag misstänker att min runda är endast 4 km och inte 5 km som GPS.en i iphonen visar.
 
Men otroligt nöjd är jag och jag kommer ha många träffar till med min nyfunna vän "Löparn".
 
 
Dagen idag har annars mest bestått av städning, handling och vara med barnen mellan deras lekträffar. Nu ikväll har vi suttit och myst framför tvn med stora godisskålen. Den blev verkligen stor denna helg, så stor att det knappt syns som vi tagit något ur den. Någon som känner igen sig? Får ställa den högt upp i skåpet sen så jag inte någon mer dag bryter regeln med endast en "unnardag".
 
Hoppas ni alla har en toppen fin lördag!