Tävla om ett egetdesignat iphoneskal från caseapp

 
Imorgon startar julkalendern och i och med den kommer också en tävling starta. En tävling där du har chans att vinna ett egetdesignat iphoneskal från caseapp värt 299kronor. De har även iphone 5 skal för er som hunnit skaffa den. Med ett egetdesignat iphoneskal får du en helt egen och personlig iphone. Även ett perfekt julklappstips för er som inte riktigt bestämt er för vad ni ska köpa ännu.
 
Har själv ett skal till min iphone och är väldigt nöjd över den. Har alltid alla mina busungar samlade oavsett vart jag är.
 
 
 
Reglerna för att vara med och tävla är lite annorlunda mot vad ni är vana vid.
 
Jag vill att ni:
 
1. Tar del av fototipset som gömmer sig i min julkalender som startar imorgon 1/12.
Berättar i en kommentar under dagens fototipsinlägg (gäller luckorna 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7) eller via din blogg, facebook, twitter, instagram eller liknande
 hur du tagit del av dagens fototips. T ex om du tagit ett foto med något nytt du lärt dig eller upptäckt eller övat på något nytt. Eller kanske planerar att göra något nytt.
 
2. Gillar caseapp på facebook.
 
3. Tipsar om min julkalender och caseapp genom att sprida våra länkar via t ex facebook, twitter, instagram, blogg eller liknande. Glöm inte meddela hur du tipsat och gärna med länk eller facebook namn.
 
Tillägg 121204: Var tydlig att du vill vara med och tävla när du kommenterar i fototipsinläggen så jag vet att du deltar i tävlingen. 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Vill man ha större chans att vinna följer man julkalendern dagligen och tar del av alla fototips fram till 7/12. Tar man del fler gånger än en räcker det med att uppfylla punkt 1 ovan då man redan gjort de andra två en gång, även om man gärna får fortsätta sprida våra länkar.
 
På lördag 8/12 presenterar jag vem av de som deltagit som vinner.
 
Lägg gärna till mig på bloglovin så du inte missar något tips:
 
 
Har även en facebooksida kopplad till blogg och fotografering som du gärna får gilla. HÄR.
 

Min julkalender - Ett fototips om dagen.

Imorgon startar den, min julkalender, den första jag någonsin haft så här på nätet och i en blogg.
Jag har varit rätt tyst om den då jag tvekat på om jag verkligen skulle göra den, finns tiden och finns orken? Men så bestämde jag mig att jo men det är väl klart jag ska ha en julkalender.
 
Idén kring innehållet och att det skulle handla om fototips började med att jag fick en del frågor från olika personer kring fotografering och om jag hade några särskilda tips att dela med mig av. Verkligen smickrande då jag inte tycker jag är så duktig ännu att jag har så mycket att komma med och fortfarande befinner mig i ett nybörjarstadie. Men tydligen uppskattas mina bilder, det har jag ju märkt på alla fina kommentarer jag får. Och istället för att svara på frågorna var för sig och kanske få samma fråga igen vid ett annat tillfälle så tänkte jag att det är bättre de svaren kommer i ett eget inlägg som jag i framtiden kan hänvisa till om en fråga dyker upp. Fototipsen jag har är rätt generella, men är utifrån hur jag har lärt mig att fota och det jag tänker på när jag ser världen genom kameran. (Jag har dock inte fyllt alla luckor än så har ni något mer ni undrar över får ni gärna fråga i detta inlägg, annars får jag fundera ut något eget ;-).)
 
Strax därefter började en del andra bloggar jag läser skriva om sina julkalendrar, de flesta med lucköppningar och vinster. Det var då idén föddes att jag kunde göra en julkalender med fototips i. Men så vill man ju ha något som lockar att sprida julkalendern också så fler tar del av den och därför kände jag att någon typ av sponsring kanske man kan få och ha någon tävling. Jag har lyckats få tag på några företag som du ser nedan som kommer sponsra min julkalender med vinster. Undertiden den pågår och om jag hinner kommer jag fortsätta söka efter sponsring för att fylla de sista luckorna. Annars får de vara sponsorlösa.
 
Tävlingarna kommer alltså pågå en vecka och man deltar i dem genom att ta del av mina fototips. Sen kan även sponsorn ha ställt något krav som måste uppfyllas. Och för att fler ska få ta del av den är jag ju självklart jätte glad om man sprider tävlingarna och min julkalender. Ett eget tävlingsinlägg kommer komma upp dagen innan med kommande veckas sponsor och vinsten/vinsterna. Den första kommer alltså ut idag.
 
Sen vet jag att många av er som kikar in här redan är riktiga fenor på fotografering, till och med bättre än mig, men ni får jätte gärna delta i tävlingarna ändå. Repition av fakta är ju heller aldrig fel ;-)?
 
Ja det var lite kort om min julkalender. Jag hoppas ni uppskattar det arbete jag lagt ner och att många vill ta del av den vare sig man är tävlingsintresserad eller bara vill ta del av fototipsen.
 
Sponsorer:
 
 

Status och tankar kring sjukvård!

Snön ligger tunnt över gräset. Små, små snöflingor dalar ned från himmeln. Temperaturen ligger på någon minusgrad. Idag känns det verkligen som vinter.
 
Godmiddag på er.
 
Sitter här med värme över bröstet då det fortfarande ömmar. Har haft feber hela natten, men tog panodil i morse så nu är jag feberfri igen. Känner mig dock konstig i kroppen och är lite lätt yr i huvudet och om det kommer från bröstet eller om det är förkylningen i sig kan jag inte avgöra. Trött som bara den är jag med. Skönt med helg framför mig så man får lite hjälp med barnen och hemmet.  Två timmar till behöver jag överleva själv sen kommer räddningen hem som får ta över.
 
Och till Helene och Emma som svarade igår om era erfarenheter kring mjölkstockning/bröstinflammation så har jag ringt till VC idag. Tyvärr fick jag ingen läkartid då det inte fanns några tider kvar trots att jag ringde redan kl. 8.20!!! Istället hänvisades jag till att ringa igen klockan 17 till jourcentralen i Finspång som ligger 2,5 mil bort!!!!  Jag försöker nog hellre stå ut då och se om det ger sig själv med hjälp av egenvården. Tycker ni båda verkar ha haft mer ont en vad jag har. Just nu känner jag mest av det om jag sträcker armen upp eller kommer emot bröstet. Och om jag känner över bröstet ömmar hela högersidan på högra bröstet, några knölar känner jag inte, men det känns svullet. Mår jag sämre ikväll kan jag ju ringa, men mår jag likadant som nu så får det nog vara. Jourcentral och behöva att sitta och åka till den på en landsväg som oftast är extra halkig en så här vintrig dag undviker jag helst och dessutom kan man ju likväl ringa till dem en lördag och söndag som en kväll. Så jag härdar ut som planen ser ut nu så får vi se ikväll när klockan slagit 17.00 hur jag mår.
 
Hur som helst kan jag förstå att många klagar på sjukvården när det är så här. Jag själv gillar inte att klaga på sjukvården då jag ändå tycker att vi har en bra sjukvård i Sverige jämfört mot andra länder, men idag kände jag mig besviken.
 
När jag ringer till VC så får jag först prata med en som inte riktigt vet vad hon ska göra utan ber sin kollega som har mer erfarenhet kring "bröstbesvär" att ringa upp om en stund istället. Okej sånt kan jag ju förstå att man är bra på olika saker så helt okej. Den nya sköterskan ringer upp cirka 9.30 och efter att återigen ha dragit mina symtom och hon fått ställa några frågor så vet inte hon heller riktigt om jag behöver behandling eller inte utan ber att få återkomma när hon rådfrågat en läkare. Detta tycker jag också är helt okej då jag själv inte alltid kan ge ett svar utan att rådfråga en doktor innan. Men sen när hon ringer upp då kom besvikelsen. Jag förstod inte riktigt vad hon menade att doktorn sagt. Hon sa att "det är olika beroende på vilken läkare man frågar om de vill sätta in behandling eller inte, men nu är det så att vi tyvärr inte har några läkartider kvar idag. Istället får du ringa klockan 17 till jourcentralen i Finspång". Sen beklagade hon att det inte fanns några tider kvar.
 
Men nu så här i efterhand funderar jag, vad menade hon att läkaren sagt? Tyckte läkaren jag skulle ha pencellin och behövde en tid eller ville inte läkaren skriva ut pencellin så ssk tyckte att jag skulle få en tid och få chans att träffa en annan läkare som kanske kunde ge bahandling!!! Förvirrande.
 
Sen tycker jag det är otroligt dåligt att det ska fungera så här, inget illa om den sköterska jag pratade med, utan om systemet och bristen på läkare. Många klagar på att akuterna är så fulla med väntetider och om alla de patienter som verkligen inte behövde akutsjukvård sökte på "rätt ställe" så skulle väntetiderna kortas. Men om det då inte finns några tider på de "rätta ställerna"? Och vi som bor på landet och fått jourcentralen till Finspång. Dit går det knappt några bussar längre så alla de stackare som inte har körkort och inte kan vänta till nästa dag? Jag ser problemen här och jag förstår varför det är som det är.
 
Jaja nu håller jag tummarna för att jag slipper belasta sjukvården något och att min kropp kan reda det här själv. Hatar att vara till besvär och ta massor av tid och fylla de där tiderna som det finns så ont om. Finns säkert någon som behöver tiden bättre en jag.