År 2012 i bilder del 1 - januari till april

Nu ska vi strax påbörja nyårsfirandet här. Det regnar hos oss så vi skippade nyårspromenaden och stannade hemma och myste istället.
 
Tyvärr är mitt humör i botten och jag är gråtmild idag. Så mycket tankar som far runt och så mycket tvivel. Men jag hoppas lite tid tillsammans med de jag älskar ska vända på det hela. Det är inte roligt att må så här.
 
För att sammanfatta året som gått har jag gjort lite bilder tagna från varje månad och sammanställt i ett kollage. Det blir ju rätt många bilder så därför delar jag upp det i tre delar.
 
Det som är extra roligt att se på bilderna från början av året är att jag ser vilken enorm utveckling jag gjort i fotograferandet.
 
Först ut är månaderna januari - april.
 
 
Januari inleds som vanligt med en nyårsskål med min fina familj och mina svärföräldrar. Jag har jobb helg och inleder året med ett kvällspass. Hela januari arbetar jag varvat med vattengympa, klassmöten och allt det andra vardagliga. Känner hur magen börjar bli stor och otymplig och att det ska bli skönt att få gå hemma snart.
 
 
 
Februari månad här och jag får äntligen gå hem med graviditetspenning. Oerhört skönt.
 
Jag inleder den med att vara hemma med sjukt barn som fått vattenkoppor. Men det går rätt bra för 5 åringen som inte har några särskilda besvär, men man får aktivera för att han inte ska bli uttråkad, vi gungar, målar, pysslar och bara myser. Sportlovet kommer och vi gör något nästan varje dag jag och barnen. Maken får jobba. Sammandragningarna i magen är många och bäckenet värker man jag håller god min och försöker göra det bästa av situationen för mina fina barns skull.
 
 
Nästan hela mars är en jobbig månad. Magen är tung, jag är deprimerad och jag gråter, gråter och gråter. Vill bara att graviditeten ska ta slut. När jag sen får gå över tiden med 5 dagar rasade hela min värld, låg mest på soffan och orkade verkligen inget. 
 
Den 20 mars vände nedstämdheten snabbt. Jätte konstigt att det kan gå från så stor nedstämdhet till sådan enorm glädje. Jag blev fyrabarnsmamma och min lilla tjej såg dagens ljus. Jag blev oerhört lycklig att jag fått en liten flicka, hade en önskan om att jag skulle få en flicka till och jag kunde knappt tro att den drömmen slog in. Nu har jag två av varje, underbar känsla. Men viktigast av allt är att jag har fått fyra friska barn.
 
Resterande del av mars befann vi oss i vår bebisbubbla. Världen stannade hos oss, medan den snabbt fortsatte gå där ute.
 
 
April inleds med att vi gör avbrott i vår bebisbubbla och går på dop för vännens lilla son som föddes i december. Vi firar även alla aprilbarn som är födda i släkten. Vi firar påsk och jag njuter av lyxen att få gå hemma hela lovet med barnen. Där emellan myser vi vidare i vår bebisbubbla och jag är så lyckliga över vår fina familj.
 
Önskar er alla en fin kväll och ett Gott nytt år.
 

Skridskoåkning ett bra alternativ till pulkabacken

 
Vädret fortsätter att hindra oss från pulkabacken, 5+ och smältande snö lockade oss inte till pulkabacken idag heller. Vet inte ens om man kan åka pulka när snön töar bort? Man kanske blir stående på samma plats för snön försvunnit fläckvis eller så kanske det är som is i backen så vi gör oss illa.
 
Hur som helst valde vi istället att åka till ishallen en stund efter lunch. Själv har jag inga skridskor och skulle nog inte kunna stå på ett par skridskor så den synen sparade jag på, men jag följde med ändå och barnen uppskattar när man iakttar dem hela tiden "mamma titta vad jag kan, man titta här". Uppmärksamhet det märker man när de vill ha.
 
Försökte ta lite kort på dem, men det blev inga höjdarbilder direkt. En gnällig bebis hindrade mig från att hålla kameran rätt då jag fick hålla henne samtidigt, hon var bara nöjd när hon fick sitta på hockeyrinken och spana in alla som åkte på isen och inställningarna blev heller inget bra så det blev mest brusiga bilder tyvärr.
 
 
 
 
 
5 åringen åkte skridskor för andra året, men han är fortfarande osäker och har svårt att ta sig fram utan isrollatorn. Men envis det är han och snart har han nog lärt sig åka som de andra två. Min dotter hade med sig en kompis också vilket gjorde att alla inte fick plats i bilen ner till ishallen så jag och lilltjejen fick ta oss en promenad dit, rätt skönt att få en promenad efter all julmat som satt sig runt kroppen, men så halt det var överallt, fick mig en skridskotur många gånger ändå även om jag inte ägde några skridskor.
 
Nu ska vi strax spela lite spel igen innan barnen ska sussa för natten. Väntar bara på att de ska sluta bada.
 
Önskar er alla en fin kväll.
 

Recept godistårta

Receptet på godistårtan som sonen fick på sin födelsedag om någon mer vill prova den någon gång. Den är väldigt söt, men god. Jag dubblade receptet också eftersom jag gjorde så stor tårta. Och godisfluffet gjorde jag trippelsats av. Tyckte även mandariner konserverade sådana bröt av allt det söta lite så det hade jag två burkar av uppe på tårtan. Man skulle säkert kunna göra någon blandning av dessa också och ha i fyllningen på tårtan för att bryta av lite.