Skridskoåkning ett bra alternativ till pulkabacken

 
Vädret fortsätter att hindra oss från pulkabacken, 5+ och smältande snö lockade oss inte till pulkabacken idag heller. Vet inte ens om man kan åka pulka när snön töar bort? Man kanske blir stående på samma plats för snön försvunnit fläckvis eller så kanske det är som is i backen så vi gör oss illa.
 
Hur som helst valde vi istället att åka till ishallen en stund efter lunch. Själv har jag inga skridskor och skulle nog inte kunna stå på ett par skridskor så den synen sparade jag på, men jag följde med ändå och barnen uppskattar när man iakttar dem hela tiden "mamma titta vad jag kan, man titta här". Uppmärksamhet det märker man när de vill ha.
 
Försökte ta lite kort på dem, men det blev inga höjdarbilder direkt. En gnällig bebis hindrade mig från att hålla kameran rätt då jag fick hålla henne samtidigt, hon var bara nöjd när hon fick sitta på hockeyrinken och spana in alla som åkte på isen och inställningarna blev heller inget bra så det blev mest brusiga bilder tyvärr.
 
 
 
 
5 åringen åkte skridskor för andra året, men han är fortfarande osäker och har svårt att ta sig fram utan isrollatorn. Men envis det är han och snart har han nog lärt sig åka som de andra två. Min dotter hade med sig en kompis också vilket gjorde att alla inte fick plats i bilen ner till ishallen så jag och lilltjejen fick ta oss en promenad dit, rätt skönt att få en promenad efter all julmat som satt sig runt kroppen, men så halt det var överallt, fick mig en skridskotur många gånger ändå även om jag inte ägde några skridskor.
 
Nu ska vi strax spela lite spel igen innan barnen ska sussa för natten. Väntar bara på att de ska sluta bada.
 
Önskar er alla en fin kväll.
 

Recept godistårta

Receptet på godistårtan som sonen fick på sin födelsedag om någon mer vill prova den någon gång. Den är väldigt söt, men god. Jag dubblade receptet också eftersom jag gjorde så stor tårta. Och godisfluffet gjorde jag trippelsats av. Tyckte även mandariner konserverade sådana bröt av allt det söta lite så det hade jag två burkar av uppe på tårtan. Man skulle säkert kunna göra någon blandning av dessa också och ha i fyllningen på tårtan för att bryta av lite.
 
 
 
 

Kommentarer som sticker ut och nyårsplaner

Jag sa ju igår att jag är så tacksam för alla fina kommentarer ni lämnar, varenda en av er vill jag rikta ett stort tack till. Två av de fina kommentarerna citerade nedan, man blir verkligen helt varm och glad.
 
 
"Men åhhhh vilka fina bilder!! De är helt fantastiska!!! Det är såna bilder som bara måste förstoras och upp på väggen! Din blogg kommer jag verkligen att följa :-)"
 
"Måste verkligen skriva att din blogg lyser upp min vardag. Alltid lika kul att läsa din blogg och titta på dina fina bilder. Du verkar vara en sån bra mamma åt dina söta barn :)".
 
Tack snälla Emma och Malin för de fina orden.
 
Min busiga 5 åring ute i snön för ett par dagar sen när vi var i pulkabacken här utanför oss.
 
Det blev inget pulkaåkande idag. Regn och plussgrader kändes inte så lockande. Istället har vi passat på att handla och städa, göra sådana där tråkiga måsten. Men nu är raketer och nyårsmat hemhandlat och vi behöver inte tänka på sånt. Få se hur vädret blir imorgon om vi kan göra ett nytt försök med pulkabacken och korvgrillning då.
 
Vårat hem i vinterskrud sett från pulkabacken som finns i vår kohage.
 
Vad ska ni alla göra nyårsafton?
 
Själva har vi inte heller detta år blivit bjudna till någon och inte heller bjudit hem någon själva då det alltid blir inställt i alla fall pga av sjukdomar som kommer ivägen eller att andra helt enkelt vill fira hemma så de tackar nej. Lite trist tycker jag ibland att det blivit så, men nyårsafton blir alltid lyckad och mysig ändå. Och fast vi inget planerat eller bjudit hem någon så slutar det sällan med att vi är ensamma bara familjen. Vi brukar istället bjuda hem svärmor och svärfar eller min mamma, men oftast är det mest min svärmor och svärfar som kan. Så käkar vi lite god mat, efterätt och spelar hela kvällen lång med godis vid sidan om. Vid tolvslaget smäller vi lite fyrverkerier och skålar in det nya året med lite bubbel. Mycket trevligt. Sen efter tolvslaget är vi så trötta att vi snart kryper ner i sängen, rätt skönt det med ;-).
 
I år funderar vi på att orka ta oss in till stan också för att gå nyårspromenaden som kommunen anordnar varje år. Den ska vara väldigt vacker och i år verkar det ju inte bli så kallt heller så kanske vore det mysigt att gå den promenaden. Har faktiskt aldrig tagit mig tiden att åka in för att se den trots att den är väldigt uppskattad och många går den varje år. Ja vi får väl se hur det blir i år, men just nu lockar den.
 
Hoppas ni alla har en fin kväll!
Kram finisar!